És hora de menjar!

Caravaning Esguard - Blog - És hora de menjar!

Quan decidim sortir d’acampada, ho fem per a allunyar-nos de l’estrès de les obligacions diàries. Aleshores, per què complicar-nos quan prepararem els aliments, si existeixen maneres pràctiques de realitzar aquesta activitat?

En pernoctar en ambients naturals, generalment disposem d’ingredients limitats i d’un modest equipament, fent una mica complicat el cuinar. No obstant, és possible realitzar menjars deliciosos adaptant-nos als recursos que ens ofereix la zona d’acampada, així com organitzant adequadament les nostres provisions.

És important enfocar-nos en el que necessitarem per a cuinar aprofitant aquests recursos i portant els nostres propis mitjans per a la cocció d’aliments. Podem triar entre diversos tipus de fogons de gas, elèctric, d’alcohol i de pastilles.

En el nostre post d’avui t’acostem uns quants TIPS per a cuinar quan surtis de càmping:

1. Planifica les teves receptes per a càmping amb antelació
Sempre s’ha de planificar un menú amb les receptes, estableix les quantitats d’ingredients que requereixes, tant per a la preparació com per al nombre de comensals. No oblidis comprovar els utensilis bàsics que es necessitaran: olles, paelles, ganivets, plats, coberts, gots…

2. Prepara amb antelació els ingredients
Utilitza contenidors, uns per a portar les espècies i altres per a portar tallats els vegetals, verdures, carns i qualsevol altre ingredient. És imprescindible guardar i tapar bé els aliments portant-los a una nevera portàtil amb gel suficient, per a la seva conservació.

3. Tria plats fàcils de cuinar
Sobretot aliments que es cuinin a la planxa com: peixos, carn, verdures, hortalisses i fruites. També els que es mengen crus.

4. Coneix quan està permès fer fogates
A les zones d’acampada s’estableixen temporades de veda a l’ús de fogates per a evitar el risc d’incendis forestals. És important informar-se primer.

5. Prioritza les activitats de conservació de l’ambient
Com guardar aliments i begudes en envasos reutilitzables. En cas d’utilitzar una cuina portàtil a gas, habilitar-la en una zona on el vent no causi problemes i mantenir constant vigilància del foc. Important, procurar la neteja, eliminant adequadament restes d’aliments, així com qualsevol altre desaprofitament.

Així que ja saps… una bona planificació i, a gaudir d’una deliciosa escapada!

Caravaning Esguard – Blog – És hora de menjar!