Ruta en autocaravana pel Baix Empordà

Caravaning Esguard - Blog - Ruta en autocaravana pel Baix Empordà

Avui et portem de ruta en autocaravana pel nostre estimat Baix Empordà

Aquí no només gaudiràs de les millors platges de la Costa Brava, sinó que també dels pobles medievals més bonics, dels millors paratges històrics, arqueològics i d’interès de la zona.

Abans d’emprendre aquest viatge, has de saber que a Espanya està totalment prohibida l’acampada lliure, podem acampar únicament a llocs privats (càmpings o àrees d’autocaravanes privades) o zones públiques explícitament delimitades, per a això s’ha de demanar permís municipal previ. Recorda que acampar és treure la taula i cadires per a menjar o treure tendal entre altres, en definitiva, és excedir del perímetre del vehicle.

Som-hi doncs!

Pla 1: el Carrilet i Sant Feliu de Guíxols

Partim de casa, a Santa Cristina d’Aro. Agafem bicicletes i… a gaudir d’una de les vies verdes més emblemàtiques d’Espanya i Catalunya: El Carrilet.

El Carrilet és una via verda que transcorre entre Olot, zona volcànica de muntanya, fins a Sant Feliu de Guíxols, passant justament per Santa Cristina d’Aro. Un carril bici segur i accessible per a tots i totes que passa per les antigues vies i estacions ferroviàries que unien aquests municipis.

De Santa Cristina, per la via verda i en un recorregut de menys de 5 km, arribarem a Sant Feliu de Guíxols, passant per la platja central i el seu barri antic, continuant per Castell d’Aro, amb vista a la seva preciosa església i castell.

A Sant Feliu podrem gaudir d’un bany a la seva platja i passejar pel seu animat centre ple de comerços. Després, visitar el conjunt monumental del Monestir i la Porta Ferrada, on podreu pujar a la Torre del Fum.

Després, tornarem a Santa Cristina d’Aro per a pernoctar.

Un imprescindible de Santa Cristina és el seu sorprenent Museu de la Màgia. A més, a Santa Cristina trobareu rutes sorprenents i precioses al voltant dels seus boscos i muntanyes mediterrànies, com per exemple: l’excursió a la Font Picant.

Pla 2: pobles medievals

Comencem! La nostra primera parada serà a Pals.

Passejar pels carrers empedrats de Pals és reviure l’època medieval d’esplendor d’aquesta zona. Cases empedrades precioses, torres de l’homenatge, petits jardins i precioses portalades i places us esperen. El municipi està replet de botigues, restaurants i artesans.

Us recomanem menjar en un dels seus restaurants el seu famós arròs de Pals, un arròs de qualitat superior, que cuinat en arrossos a la cassola ho fan un plat inoblidable de la zona.

Palau-sator. Aquest poble medieval és el menys conegut de la zona, però malgrat la seva reduïda grandària té un encant especial i si ets dels quals t’agrada la tranquil·litat, té punts a sumar.

Peratallada. Ja per a acabar la jornada, us proposem aparcar al pàrquing de Peratallada. Un pàrquing espaiós de pagament amb banys i on ens permet pernoctar amb autocaravana sense problema, encara que es recorda que no és possible acampar.

Peratallada és el poble perfecte, una de les parades preferides en aquesta ruta en autocaravana en la Costa Brava. Ambient mariner en un poble de pedra medieval preciós en el qual podràs sopar en un dels seus múltiples i encantadors restaurants.

Pla 3: Torroella de Montgrí i Illes Medes

Després d’una nit tranquil·la a Peratallada, us recomanem anar a Torroella de Montgrí per a pujar al castell de Montgrí a partir d’una ruta a peu de dificultat mitjana. Allí tindrem les millors vistes al Baix Empordà.

Després de la caminada i visita al castell, us proposem anar a gaudir de l’acampada a una àrea d’autocaravanes privada amb tots els serveis i pròxima a la platja de L’Estartit.

Una vegada allà, no us perdeu les precioses Illes Medes a les quals podreu anar en caiac o en un dels diferents vaixells que les recorren.

Pla 4: les millors cales de Palamós

Et recomanem un punt emblemàtic de la Costa Brava: Palamós. Aquest és un dels pobles pesquers més coneguts de la Costa Brava, ple de vida i de cales precioses on donar-se un bany en aigües blaves cristal·lines.

Acabarem la nostra ruta per Costa Brava com comencem: pedalant per una via verda. La via verda que us recomanem recórrer es diu del Petit Tren, un recorregut segur i accessible de Palamós a Palafrugell.

Per la via verda del Petit Tren podrem anar agafant desviaments i visitar cales de Palamós com la del Castell o la de S’Alguer.

Per a acabar el dia no us perdeu una visita a la cala la Fosca, front l’àrea d’autocaravanes i una visita al nucli urbà de Palamós, on si teniu oportunitat visitar el seu Museu de la Pesca, molt interessant per a conèixer aquest ofici tan important a Palamós.

Una breu però intens recorregut per nostra tan benvolguda Costa Brava.

Recorda que a Caravaning Esguard estem a la teva disposició per a aconsellar-te en tot allò que necessitis.

Bones vacances!